Het Punt van Hoevelaken

Project Knooppunt Hoevelaken is voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Meer informatie over deze beslissing is te vinden in dit nieuwsbericht onder 'Nieuws' op deze website.

Knooppunt Hoevelaken is een begrip in Nederland, niet alleen vanwege de bekende carnavalskraker, maar vooral om het aantal files dat er dagelijks staat. Na uitvoering van de plannen, zal dit verleden tijd zijn. Dan maakt het klaverblad met krappe bochten plaats voor een nieuw knooppunt in de vorm van een kom met ruime verbindingswegen. Zo verbeteren we de doorstroming, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het midden van Nederland én vergroten we de leefbaarheid voor de omgeving.

Wegens de stikstofproblematiek is de aanpak van het knooppunt uitgesteld. Wat betekent dit voor de omgeving? Voor de mensen die hier wonen, werken, ondernemen of op een andere manier betrokken zijn? Zij hebben ieder hun eigen verhaal, ambities en uitdagingen. In de komende periode nemen we je mee op reis door het tracégebied. We maken kennis met bijzondere  bewoners, locaties, ondernemers, vakspecialisten en hun uitdagingen.

Punt 1: De Kopermolen van Martin en Marieke van Klooster

Het eerste Punt waar we langsgaan, is het dorpje Stoutenburg. Hier ligt op steenworpafstand van de afslag Amersfoort op de A28 dat straks van twee- naar vierbaansweg verandert, het bedrijf van Martin en Marieke van Klooster. Samen runnen ze al ruim 30 jaar De Kopermolen: een boerderij, kaasmakerij én landwinkel ineen. We spraken het veelzijdige echtpaar over hoe ze hun boerderij met 15 koeien om hebben weten te toveren in een goedlopend bedrijf met 55 koeien, het ondernemerschap en hun kijk op de werkzaamheden. Daarnaast vroegen we ze om razendsnel een aantal knooppunten door te hakken. Ook kennis maken met Martin en Marieke? Bekijk dan snel de video hieronder!

Klik hier om een Word-bestand met daarin de uitgeschreven tekst van de video over Martin en Marieke te downloaden. 

Punt 2: Villa Vinkenhoef van Ronald Warmerdam

Voor het tweede Punt van Hoevelaken brengen we een bezoekje aan Villa Vinkenhoef in Amersfoort. Precies op de plek van dit rijksmonumentale pand – op de kruising tussen de Energieweg en de Amersfoortstaat – staat een fietstunnel gepland. En deze gaat dwars door de voortuin van de Villa. Dit vraagt om een nieuw ontwerp van onder andere de toegangsweg, de poort en het hekwerk. Genoeg reden om langs te gaan bij de Villa om eigenaar Ronald te vragen naar zijn ervaring in de samenwerking met Rijkswaterstaat en andere specialisten in het vinden van de oplossing. Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk dan de video hieronder! 

Klik hier om een Word-bestand met daarin de uitgeschreven tekst van de video over Ronald te downloaden.  

Cookie-instellingen