Terugblik: webinar project Knooppunt Hoevelaken 19 mei

25-05-2022
6527 keer bekeken

Donderdag 19 mei 2022 was het online webinar over project Knooppunt Hoevelaken. De aftrap om het persoonlijke contact met u te hervatten. Projectteamleden Christa Kempenaar en Darja Boers van Rijkswaterstaat gaven samen met Peter Richters van de gemeente Amersfoort de ruim 267 kijkers een update.

Programma

Tijdens het webinar werd de reden achter het aanpassen van het klaverblad nog een keer belicht door projectmanager Christa. Ook vertelde ze wat de opgave precies inhoudt en waar het project zich op dit moment bevindt in het proces tracébesluit. Aan de hand van deze video gaf Darja vanuit het team omgeving, de kijkers in vogelvlucht het beeld hoe de toekomstige inpassing van het vernieuwde knooppunt en de toe leidende wegen A28 en A1 eruit komt te zien.

Omdat de A1 en de A28 onderdeel zijn van de ringstructuur rondom Amersfoort, gaf Peter als adviseur mobiliteit bij de gemeente Amersfoort, het belang van het project aan voor de hele regio.

Antwoorden op gestelde vragen

Tijdens het webinar was het mogelijk om vragen te stellen via de chat. “Wat wordt er gedaan om geluidsoverlast te voorkomen?”, “Wanneer krijg ik reactie op mijn zienswijze?” en “Wordt er tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden ook rekening gehouden met het leefgebied van de otter en de das?” Een greep uit de vele vragen die aan bod kwamen. Een overzicht van de meest gestelde vragen inclusief antwoorden vindt u hier terug. Aanwezigen die specifieke vragen hebben gesteld die niet direct tijdens het webinar beantwoord zijn, krijgen binnenkort een persoonlijk antwoord of bericht per mail.

Vervolg

Ruim 80% van de aanwezigen ziet ook graag een volgende informatiebijeenkomst online, toch organiseert het projectteam de komende maanden diverse momenten om fysiek contact te hebben voor persoonlijke vragen. Zie deze agenda voor een overzicht van de inloopspreekuren. Nieuwe momenten kondigen we aan via de website en de nieuwsbrief.

Kon u niet live aanwezig zijn of wilt u het webinar nog een keer bekijken? Dat kan via deze link. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het project? Abonneer u dan hier op onze drie maandelijkse nieuwsbrief.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen