Parallelbaan A1 bij afrit Hoevelaken vanaf 15 maart weer open

10-03-2022
5204 keer bekeken

De werkzaamheden aan de parallelbaan op de A1 (afslag 14) ter hoogte van knooppunt Hoevelaken zijn naar verwachting dinsdag 15 maart afgerond.

Sinds zaterdag 12 februari heeft Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen de parallelbaan ter hoogte van Hoevelaken op de A1 richting Amsterdam afgesloten in verband met een loszittende voegovergang.

De voegovergang is eerder dan verwacht, aan vervanging toe. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van eerdere schadereparaties. Definitief herstel kon niet direct worden uitgevoerd, omdat het om maatwerk gaat. Naar verwachting is de reparatie dinsdag 15 maart afgerond. Deze herstelwerkzaamheden staan los van het project renovatie Knooppunt Hoevelaken dat later gepland staat.

De parallelbaan op de A1 in de richting van Apeldoorn is nog in gebruik. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Borden langs en boven de weg geven de omleidingsroute aan.

Veiligheid staat voorop
De voegovergang op de parallelweg is deels los geraakt. Dit kan leiden tot schade aan voertuigen. Daarom heeft Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen besloten de weg af te sluiten.

Meer informatie
Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.’

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen