Viaduct Hoevelaken: opknapbeurt gestart

Impressie van de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct
22-06-2021
4812 keer bekeken

Het viaduct A1/Amersfoortsestraat in Hoevelaken is toe aan een grondige opknapbeurt. Niet alleen zorgde de afgebladderde coating voor een minder fraai aanzicht, ook verroest langzaam maar zeker de bewapening van het beton.

Het verwijderen van de coating was de eerste stap in het opknapproces. De volgende stap is het vertragen van de verroesting met behulp van stroomstoten.

Oorspronkelijk maakte het opknappen van viaduct A1/Amersfoortsestraat deel uit van het project A28/A1 knooppunt Hoevelaken. Door vertraging binnen het project en de terechte wens van bewoners uit de omgeving om de loslatende coating te verwijderen, besloot Rijkswaterstaat het viaduct nu al aan te pakken. ‘Het viaduct moet nog vele jaren mee. Als we nog langer wachten, dan verslechtert het object te ver en hebben we niet lang genoeg profijt van de verbeteringen’, vertelt adviseur assetmanagement Niels Damman van Rijkswaterstaat.

Aanpak in twee stappen

De opknapbeurt van het viaduct gebeurt in twee fasen. De eerste fase vond begin juni plaats en betrof het verwijderen van de afgebladderde coating. Hierdoor ziet het viaduct er al mooier uit. In de tweede fase, die eind 2021/begin 2022 plaatsvindt, pakt Rijkswaterstaat de verroesting van de betonwapening aan. Dat gebeurt door het toedienen van stroomstoten, die de verroesting vertragen. Hoe deze methode werkt, kunt u hier lezen. Op deze manier beschermen we het viaduct de komende jaren goed tegen doorgaande verslechtering.
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen