Gastransportleiding bij Hoevelaken succesvol verlegd

07-02-2020
9800 keer bekeken

Ter voorbereiding op de aanpak van knooppunt Hoevelaken (snelweg A28/snelweg A1) heeft de Gasunie een gastransportleiding (hoofdgasleiding) in de buurt van het knooppunt verlegd. De leiding lag bij de verbreding van de A1 in de weg.

Spectaculaire boring knooppunt Hoevelaken

Het ging om een spectaculaire boring, omdat er op de plek weinig werkruimte was. Normaal wordt voor het aanleggen of verleggen van een leiding die onder een weg doorgaat, gewerkt met een zogeheten horizontaal gestuurde boring. In dat geval wordt eerst het boorgat onder de weg door gemaakt en vervolgens de leiding daar doorheen getrokken. De werkruimte was daar nu te klein voor, waardoor de Gasunie gebruikmaakte van een boogboring.

De 55 m lange leiding werd door kranen opgetild en stukje voor stukje aan het deel gelast dat al onder de grond was getrokken. Bekijk in deze timelapse hoe dit in zijn werk ging.

Aanpak knooppunt Hoevelaken

De voorbereidende werkzaamheden zijn onderdeel van project Hoevelaken. Bij dit knooppunt (snelweg A28/snelweg A1) komt veel regionaal en doorgaand verkeer samen. Hierdoor ontstaat er vaak file. Om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren, pakken we het knooppunt aan en verbreden we de aansluitende wegen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen